סגרתם עם אדריכל, קיבלתם היתר בשעה טובה והגיע הרגע לסגור חוזה התקשרות מול קבלן השלד אשר הולך לבנות את הבית שלכם.
אך לפני שעולים לשטח, חשוב גם למצוא מפקח בנייה או מנהל פרוייקטים אשר הולך ללוות אתכם בכל החודשים הבאים מול הקבלנים והספקים השונים שהולכים להיות חלק מתהליך הבנייה של הבית.
נתחיל קודם במהו תפקידו של מפקח או מנהל פרויקט?
1) ניהול תקציב הפרויקט - זהו אחד הפרמטרים שיש לו חשיבות עליונה. ניהול יעיל ונכון חייב להתבצע בתחילת תכנונו של הפרויקט. מאחר וכל תהליך הבנייה הינו דינמי, התקציב יכול להתעדכן לאורך התהליך בין עם לצד החיובי או השלילי. תפקידו של מנהל הפרוייקט הוא ליידע את היזם האם הפרוייקט נמצא במסגרות התקציב שהוקצב או על חריגה שעומדת להיות.
ניהול תקציב לקוי יכול להאט את הפרויקט או אף לעצרו.
2) ניהול זמני הפרוייקט- זמן=כסף.
פרוייקט בנייה של בית או עיצוב פנים של חללים פרטיים או מסחריים מרכיבים בתוכם לא מעט אנשי מקצוע אשר לוקחים חלק בכל התהליך. כל עיכוב יגרום לעוגמת נפש ליזם, ולאי עמידה בזמנים ויעדים לסיום הפרויקט. ניהול ותזמון נכון של הפרויקט מול הספקים יביאו להצלחתו של הפרויקט.
3) בקרת איכות ורמת ביצוע - מנהל הפרויקט אשר נוכח בכל השלבים של הפרוייקט יכול לעלות על טעויות או לקוי בנייה בשלב מוקדם. דבר זה יכול לחסוך כסף וזמן.
4) סגירת חוזים מול קבלנים ואישור תשלומים לפי שלבים- מי שאחראי על ברז התקציב שלכם, הינו מנהל הפרוייקט, הוא זה שמנווט את הדרך אל סיומו של הפרויקט. הוא זה שנותן את האישור לשחרור הכספים ותשלום על השלבים שבוצעו. כך לא נוצרת האי נעימות שלפעמים חלק מהספקים דורשים חלוקת תשלומים שלא מתאימה למסגרת העבודות שבוצעו עד כה.
5) ביקורת שנת בדק- לאחר שנה, מציאת ליקויים שהתגלו בזמן שאנו כבר גרים בבית ובדיקת טיב העבודה ותיקונם.
מנהל הפרוייקט הוא העיניים והאוזניים שלכם בשטח. הוא זה שחושב לטובת היזם ומטרתו להוציא את הפרוייקט לפועל ברמה הכי גבוהה שניתן.
ישנן 2 שיטות פיקוח:
1) "פיקוח צמוד"- המפקח נמצא באתר כל עוד העובדים והספקים עובדים בו. הוא מתחיל את עבודתו עם הגעתו לאתר עם העובדים ומסיים את יום עבודתו איתם בסופו של יום עבודה.
הימצאו של המפקח באתר, נותנת מענה ומתן פתרונות בשטח ברגע אמת ומונעת כשלים שיכולו לקרות.
נוכחותו היומיומית באתר מאפשרת רמת זמינות גבוהה אך הינה משאב יקר שעולה כסף רב.
2)"פיקוח מדגמי"- אופציה זו כוללת ביקורים תקופתיים לאורך משך כל הפרוייקט.
שיטת הפיקוח הזו מאפשרת להוזיל את עלויות הפיקוח, מאחר והמפקח אינו נמצא כל יום-יום באתר.
תדירות הביקורות שלו הינה בהתאם לשלבי הבנייה. דבר זה לא מוריד מערכו של המפקח. עבור הבונה הפרטי אין צורך בנוכחותו של המפקח יום שלם באתר מאחר ואין באמת מה לבדוק בכל רגע ורגע בשלבי הבנייה.
כל זה לא משנה, את הערך המוסף שהמפקח נותן בהקמתו של הפרוייקט. הוא עדיין יהיה עמוד התווך בין יזם לקבלנים והספקים.
לכן לפני סגירת מפקח או מנהל פרוייקטים יש לעבור על כל הניואנסים בחוזה התקשרות מולו, ולוודע שאתם מבינים לעומקו של עיניין אילו מהאופציות לעיל אתם מקבלים ממנו.
אני כאן לשירותכם, יש לכם שאלות? התלבטויות? רוצים לשמוע עוד?
תוכלו לשלוח לי הודעה ב WhatsApp לצורך תיאום פגישה
Comments